Over mij

Even Voorstellen

Hallo, ik ben Chris van Kooij. Ik ben geboren in 1983, ben getrouwd en de trotse vader van een zoon. Ik ben recht door zee, eerlijk, open en beschouw kritiek als leerzaam en opbouwend. Ik hou graag de humor er in en heb het liever (te)druk dan (te)rustig.

Ik heb een passie voor techniek in de breedste zin van het woord. Ik wil weten hoe dingen werken en dit vervolgens toepassen in nieuwe oplossingen en creaties. Dit heeft zich gemanifesteerd in de oprichting van AMKO-Engineering op 15 maart 2018.

Ik hou er van om dingen te creĆ«ren, of dat nu hightech machine lijnen zijn of een een leuke zandbak voor mijn zoon in de tuin. Het gaat om het maken, het proces van iets bedenken en het vervolgens handen en voeten geven, om het daarna te verfijnen tot het gewenste resultaat. Daarbij hou ik van simpele, robuuste en elegante oplossingen. En ben altijd op zoek naar hoe dingen beter kunnen. Ik deins er daarbij niet voor terug om fouten te maken zolang ik er van kan leren, en weiger te voldoen aan de definitie van krankzinnigheid (“Het opnieuw en opnieuw het zelfde doen, en daar andere resultaten uit verwachten”).

Mijn filosofie

Ik geloof er in dat ieder zijn kracht heeft, en daar ook gebruik van moet maken. Dit geld ook voor de techniek. Ik geloof dat de beste oplossingen altijd een samenspel zijn van factoren, de kunst is om hierbij de beste eigenschappen van alle disciplines en componenten te benutten.

Open communicatie en transparantie vind ik daarbij zeer belangrijk. Ik werk altijd met de vraag “Kan iemand die mijn werk niet eerder gezien heeft begrijpen wat ik gedaan heb en hierop voortborduren.” in mijn achterhoofd. Op het moment dat ik mijn eigen werk niet meer uit kan leggen of verantwoorden, ben ik fout bezig.

Mijn ervaring

Voor en uitgebreid overzicht van mijn grijze haren verwijs ik u graag door naar mijn ervaringsoverzicht.